Bloggrape:)

Halloj!
Amanda här sitter och kollar på när Li rider sunlight och det går fint. Dom går verkligen Super tsm!<3 Jag ssjälv är bajsplockare XD
Alltid:-)
Men ni får ha det gött ses<3

Tjaba!

Tja i dag var jag först på ers och red lilla söta sunlight och det gick verkligen sjukt bra. Jag fixade Bebbes hästar osv. Men alldeles nyss var jag hos tintin det gick verkligen super bra de med och nu är jag på väg hem men vi hörs i morn så ha det gött ses bloggännn. /Li ;-)


Finaste lilla sanny <3


Näst finaste lilla tintin <3

ska söva!

natt natti :-) /Li ;-)





Tjo brä!!!!!

Tja! Jag red lilla sanny i dag det gick så sjukt bra nästa månad är det typ tävling varje söndag typ :-) Snart ska typ jag min mamma och min brors kompisar vi ska kolla på "Hotel transylvanien" (stavning) ja men det ska bli skojigt :-) /Li ;-)

Dennis time!

/Li ;)

Närvös tjej!


Dennis bilder!







/Li ;-)

åååååå ska passa Dennis i dag!


Gästblogg fra Emelie

hej! Jag heter Emelie och minns favo ponny är bill och han är bäst i hela världen. Jag har även en kanin som heter Bambi som jag brukar tävlar kaninhoppning med. Och jag tycker VÄLDIGT mycket om JB. Jag brukar tävla i hästhoppning med Little Mike och Bill. Jag går i lis pararellklass och rider på måndagar på måndagar för lillis :-) /Emelie :-)



Fäst hos Hanna nuu!



kolla in snyggingen Stina med tårta på näsan hahaha


/Li ;-)

Grattis på födelsedagen världens finaste lilla Hanna :-)

Grattis Hanna ;-) /Li ;-)


tagga tävlingen i morn

tja slappar lite ska snart på kalas hos en kompis så det ska bli nice det kanske inte blir så mycket uppdatering i dag men det får ni stå ut med det kanske blir en liten mobildblogg men vi får se men vi hörs bloggen. Bilden är på en liten minishettis som heter Minos the star och han var jätte liten och ur söt. /Li ;-)





chillar vid sjön

ja som sakt har idrott fiske så sitter och chillar nu ska dra till stallet sen :-) ja men igga mitt finger vid sidan av bilden :-) /Li ;-)



Är det bara jag som tycker att denhär bilden är läbbig?!

/Li ;)

Våra åsikter Li och Lollo!

Tja! Läs jag fattar inte hur Nellie kan skriva såhär: Nu tar jag upp nåt känsligt. Men vågar göra det….för hela jag e ju känslig, haha.

Nåt som stör mig, eller stör kanske e fel ord…mer gör mig förbannad är folk som använder sina hästar som typ cirkus hästar. Räcker att man loggar insta eller FB…å det är bilder då nån sitter upp på en otränsad häst/ponny & flänger runt i nån paddock, uten hjälm & väst….varken skydd på sig själv eller hästen. Det stegras eller ännu värre hoppas. Sånt får mig seriöst att tappa hakan. Att använda sin ponny/häst som nåt slags cirkus djur?

Okey, fine små söta tjejer…men ännu värre när det är stora tjejer som gör det. Ser illa ut & stackars häst. Hur ska man kunna ge hästen rätt signaler mot ett hinder i grimskaft & inget mer. Frihets dressyr….fine….men detta e nåt helt annat. Ska man jobba med sin häst…gör det på marken. Inte PÅ ryggen.

Blir riktigt upprörd när jag ser det…. man flamsar runt på sina fina ponnysar. Hej vilt…..å sen rakt ut på insta el FB. Usch.

Hästar ska behandlas med respekt. Samma dom visar oss. Vill man hoppa runt i grimskaft i nån paddock i jakten på den ”perfekta” FB bilden….köp en käpp häst.
Lis åsikt: VD MENAR HON MED " köp en käpphäst" någon som kan förklara?
Lollos åsikt: Asså vaddå förstöra hästen? Klarar man att rida utan sadel, träns och så har man bara ett riktigt starkt band till hästen, man ska inte behöva sätta på hästen massa hjälptyglar och sån skit. Viss, klarar man inte av att rida med enbart halsring till exempel så är det ju fel.. Men sålänge man klarar av det? Horsemanship, Nellie! Visste du att det finns något som heter det? Ta inte illa upp nu alla Nellie-fans, men hon har sagt sin åsikt, och då säger vi våran med!

/Li och Lollo ;)

Ridpassen!

Tja! Jag han inte skriva om gårdagens ridpass så här kommer det :) Det var hoppträning och jag red Bill det gick bra och det var kul :D Sunlight moste ju få vila från hoppningen någon gong så att hon inte tröttnar :) Vi tränade omhoppning så det var kul men stackars fanny ramlade av Madonna så det var inte så kul :( Och i dag red jag lilla Sunlight och vi red dressyr :) Det gick faktisk förvånandsvärt bra faktist :D Det var kul och ja :D

/Li ;)

Nu drar jag till stallet seessss!

/Li ;)

Veckans häst och ponny blir...

Tja! Dengär veckans häst och ponny blir... Kimberly och Akrobat! Ni får kommentera om ni tycker att vi ska fortsätta med veckans häst och ponny :) Själv tycker jag att det är väldigt kul men det är ni som bestemmer :) Men nu hade jag tänkt skriva lite om Kimberly och Akrobat :)
AKROBAT :)
Han heter i gentligen Målunds Monet.
 
Härstamning:
Far: Fredriksminde Haly Marver Mor: Kiwi
Ras: Connemara, imp
Danmark
Färg & kön: Skimmel valack
Mankhöjd: 144,4
Födelseår:
1995
Kom till Enskede: Augusti 2000
Övrigt: Acrobat är en
trevlig ponny att rida, men blir ibland lite stressad. Han är även ganska snäll
i spiltan men kan ibland bli lite nafsig. Han har placeringar i dressyr både
internt och externt. Deltog tillsammans med Evelina Herde i det segrande laget i
dressyr ponnyallsvenskan är 2002.
Vann dressyr KM 2005 med Frida Isacsson.
Ekipaget vann
också Stockholmsmästerskapet i
dressyr för lektionsponny år 2006. De har många placeringar externt. År 2006
vann han tillsammans med Maxime Halfar (hon red också Monte Grey) dressyr KM.

KIMBERLEY
Härstamning: Holländskt
halvblod - KWPN e:
Faram u:Edelweis eu: Tangelo xx

Färg & kön: mörkbrun, sto
Mankhöjd:
Födelseår:
10/6-1992
Kom till Enskede: December 2003
Övrigt:
Kimberley är en smäcker dam med mycket nerv. "Hon ser saker
som ingen annan ser". Debuten på dressybanan höll på att sluta vid inridningen.
När du rider henne ska du observera hennes öron - är hon riktigt avslappnad
guppar det mjukt i takt.

BILDER OCH TEXT ÄR TAGEN FRÅN ERS HEMSIDA OCH GOOGLE.SE :)
 
/Li ;)

Kommentera!

Tja! Kommentera vem ni vill ska vli veckans häst/ponny K.O.M.M.E.N.T.E.R.A.!

/Li ;)

Närvös tjej!

Tja! OMG vad jag e näsrvös men det får gå som det går men det ska faktist ganska hul men jag kommer inte kunna uppdatera denhär dagen men jag kommer OFC uppdatera i kväll med resultatet men om det inte kommer i kväll så kommer det i morgon bitti det kan jag lova :) Men iaf som ni såg i det tidigare inlägget så startar jag som nummer ett i tredje klassen av fyra klasser så jag startar ganska långt bak ( som nummer 13 ) men det ska bli spännande men ha det gött så länge så ses vi :)

/Li ;)

Startlistan to day!

Startlista dressyrtävling 14 oktober 2012
LB:2
1. Helen Andersson Violet
2. Maggie Flyklöf Laurenzo
3. Iris Forsberg Indy
4. Camilla Holm Zsa Zsa
5. Åsa Fritzell Neo
6. Frida Salomonsson King
7. Clara Bergström Bill
8. Victoria Ryhnell Akrobat
9. Ingela Söder Violet
LA:3
10. Mia Tiderman Zero
11. Ragni Wannag Manitou
12. Kicki Köhler Laurenzo
Kort paus för att bygga om banan.
LC:1
13. Li Sunlight
14. Laura Lyth Nykopp Kinga
15. Holly Saxton Rocky
16. Michelle Kuba Bill
17. Philippa Horwits Zidane
18. Anna Jansson Zsa Zsa
19. Anne-Lii Meema Domena
LA:1
20. Frida Isacsson Zero

/Li ;)

Tagga tävlingen i morn :D

/ Li ;)

Tjo brä!

Tja! I går red jag lilla sunlight det gick bra och var kul :) Och i dag var jag i stallet hängde lite med Amandispandis :) Jag skötte först sunlight i två timmar sen ledde jag in henne till hoppgruppen :) Sen jälptes jag och Amandis åt att fixa sunlights spitta tvättade vattenkoppen, krubban och mockade :D Sen smörjde jag och amandi Mikens träns. Och jag och Amandi städade våra skåp STOLT! hehehe :D

/Li ;)

Här ska det stå en rubrik...

Tja! I dag var det hopprtäning och jag red lilla skruttponnyn :) Hon gick sjukt bra och jag är jätte taggad till söndagen och jaa men nu blev det ett kort inlägg för att jag moste söva nu för att jag e trött men ha det gött så länge :)

/Li ;)

Hej!

Tja! I går red jag Tintin och det gick skita bra tränade några LC,1 rörelser :) Men ja det gick vell bra sen stack jag en liten kortis till sunlight typ vid kl halv nie hehehe ;) Men i dag är det hopprtäning för Irre hoppas på lilla Sunlight :)

/Li ;)

Dagensss!

Tja! Han inte blogga i går men jag gjorde vell inget intresant jag joggade och gjorde lexorna :P Men i dag ska jag straks ut till lilla Tiny Boy :) Ska rida lite dressyr men bloggar om ridpasset i kväll men ha det gött så länge bloggen så hörs vi!

/Li ;)
Bild från FB ;)

Skola...

Tja! I dag ska jag till skolan sen ska jag vell jöra lexorna och jogga :) Och i skolan blir det vell bara dom vanliga enmerna typ SO, SV, ENG, MA ja det vanliga men jag bloggar iaf när jag kommer hem :)

/Li ;)

Tre stall på en dag!

Tja! I dag gick jag upp klockan sju :O Sen stack jag till stallet och red lilla Sunlight kvart över åtta jag skötte henne en liten stund och hängde med lite gooa mäniskor :) Sen drog jag ut till Hvatur och tog en liten mystur på honnom med mammi och vi red ut ca 75 min :) Sen hämtade vi upp mormor och åkte till ERS i gen :) Sen åkte vi direkt till ponnycuppen på Gladö det gick bra och det blev oavgjort jag följde bara med som resärv för att detta var min första gong :) Alla kämpade bra och det var Vickan från ERS som tog guldet och någon från Gladö som tog silvert :) Och vickan red en svart ponny som heter Afrodite den var jätte lik Vick som stog på ERS förut :D

/Li ;)

Tjabatjobatjo!

Tja! I dag var jag i stallet :D Det var käpphästcup som maja övertalde mig att vara med på :P Ja men det var faktist ganska kul! Sen skötte jag lilla Sunlight <3 Men nu så moste jag sluta så ha det gött så länge :D

/Li ;)

Tjaue!

Tja! Igår redjag lillskruttan det gick sjukt bra är värkligen jätte nöjd :) Och i dag red jag lilla bullen det gick vell sådär ;) Men han är som han är och alla ponnys e olika :O Sen fikade vi för att det är min sista gong i fredagrgruppen :'( Den var ganska trokigt att detta var sista gongen för att jag har lixom ridit med två av dom i gruppen som heter Hanna och Oda i lixom 6 år! Så det kommer att kännas lite skumt att inte rida med dom?! Men sen iaf så skötte jag lillskruttan osv tog in henne till hoppningen för att Martina skulle hoppa henne jag kollade lite och det såg riktigt bra ut :D Men nu har jag presis ätit middag kyckling och potatismos MUUUMMMMSSSS <3

/Li ;)

Sorrrrrrryyyyyyyy!

Tja! Jag är värkligen jätte ledsen över att jag inte har bloggat så mycket :(Men jag har hafr mycket lexor och stallet osv. Men iaf i går hoppade jag lilla fantastiska Sunlight <3 Det gick skita bra hon var värkligen bäst :) Men jag har goda nyheter nu!!! JAG ÄR UTAGEN TILL PONNYCHUPPEN!!!!!! Men bara hemma till att börga med och hemma så ska jag hoppa lilla underbara sunlight <3 ååååå är värkligen jätte glad det ska bli så kul :) Men nu moste jag jöra lexorna såå ha det gött bloggeennnnnnnnn :)

/Li ;)

Svar a'la Li :-)

Emelie
Banio heter en vit liten söt ponny som min kompis Amanda har som favvo på botkyrka var ni där?

Svar: Ja vi var på botkka :)

/Li ;)

Skolan next stopp!

Tja! Ska och rida Tintin i dag :) Det ska bli kul :D Sen ska jag till ERS som vanligt och sköta lilla sunlight ♥ Ja men det ska bli kul! ♥
Men ha det gött bloggeeennnnnnn ♥

/Li ;)

Typ världens finatre bilder!

 
/Li ;)

Skola to day!

Tja! I dag så var jag i skolan :O Ja men sen joggade jag i en halvtimme :) Så nu sitter jag och kollar på tv :D Men ja ses bloggennnnnnnnnn :)

/Li ;)

Måndag!

Tja! Nu e det måndag i gen :( Men det som e bra med måndagarna är att det är tisdag nästa dag och då ska jag till Tintin och sen ska jag till stallet och sköta lilla bästa Sunlight :D Ja men i dag ska jag vell snart till skolan eller snart och snart om typ en och enhalv timme :P Sen när jag kommer hen ska jag vell gjöra lexorna och jogga typ :D

/Li ;)

RSS 2.0